Skrevet af: Henrik Bielefeldt, Chef for projektudvikling, SustainSolutions


Randers, Hedensted og Haderslev er gået sammen med Sustain om et nyt projekt, der skal undersøge muligheden for at etablere termonet i kommunerne. Projektet får støtte fra EUCF-puljen og kaldes TERMUN.

Projektet bygger på erfaringer fra CoolGeoHeat projektet og skal arbejde videre på at etablere reelle projekter.

”Med TERMUN projektet kommer vi til at arbejde med konkrete projekter hos de 3 kommuner” fortæller Henrik Bielefeldt, Chef for projektudvikling hos Sustain, og forsætter:”Ved at arbejde på tværs af 3 kommuner kan vi finde best practice for etableringen af lokale termonet”

Projektet starter i marts og løber de næste 12 måneder. I løbet af projektet skal der identificeres lokale projekter i hver af kommunerne. Herefter skal projektøkonomien undersøges og beboerne i områderne inddrages for at afprøve muligheden for termonet.

”Projektet skal vise, hvordan man bedst kommer i gang med at etablere termonet og hvilken rolle kommunen kan spille i arbejdet” fortæller Henrik Bielefeldt og tilføjer ”vi har brug for at udvikle værktøjskassen når det kommer til udfasningen af olie og gas. Her kan termonet spille en væsentlig rolle, vi skal bare i gang”

For mere information om projektet kontakt

Henrik Bielefelt
hb@sustain.dk 

Partnerne i projektet